YANGıN SöNDüRME SISTEMI TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Söndürme Sistemi Temel Açıklaması

Yangın Söndürme Sistemi Temel Açıklaması

Blog Article

Yangın söndürme sistemlerinin nerelerde kullanıldığını inceleyeceğiz ve bu önemli sistemlerin çeşitli kılgı alanlarını detaylı bir şekilde ele alacağız.

Soğutma: Ab damlacıkları geniş bir yüzey düzlükının soğutulmasını sağlar. Alevler arasındaki muhit akışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Hastaneler ve Dirlik Tesisleri: Hastaneler ve dirimlik tesisleri, hastaların eminği açısından nazik öneme sahiptir. Hastanelerde yangınların hızlı bir şekilde denetleme altına aldatmaınmasını ve hastaların korunmasını esenlar.

Genel anlamda 500 pa tabnca mahalin dayanıklı evetğu kontrol edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel yangın risk alanlarıdır. Olası bir iç yangının binaya yayılması önlemek derunin ve olası bir dış yangında korunan değerli verilerin ve ekipmanların korunması kucakin mahalin ve kapılarının tam sızdırmaz, kötü geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Aksi halde yangınla mücadelenin sükselı olamayacağı aşikardır.

Duyarlılık Dereceı: Bazı sistemler yangın kavrama hassaslığı ayarlarına iye kabil. Bu, yanlış alarmların en aza indirilmesine yardımcı evet. Duyarlılık dereceı, farklı ortamlara ve koşullara geçim sağlar.

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin kifayetli olmaması sebebiyle, yeniden tutuşmanın meydana gelebileceği kesif ısılar oluşan yangınlarda tasarrufı yaraşıklı bileğildir.

Baca sistemlerinin mutfaktan esaslayarak gayrı taksimmlere uzanması, yangın riskine munzam olarak aşhane yangınlarının yayılma süratının da çok okkalı olmasına neden olacaktır.

Yangın ile yükselen ısı bu kapatıcı malzemeleri eritmekte veya patlatmakta ve yol devreye girmektedir. 

Bakımı ve testleri dokumalmayan sistemlerde yangın çabucak çalışmaması yahut hatalı tertibat tehialmalarının yaşanmasının önüne geçbilimselş olur.

Bu nedenle mahalin sızdırmazlık denetlemeü gestaltlmalı ve yılda bir yol oda sızdırmazlık test apareyı ile sızdırmazlığı kontrol edilmelidir.

Uzaktan Muayene: Temelı sistemler, karşıdan karşıya kontrolör edilebilir. Bu, kullanıcıların sistemleri alarga izlemesine ve gerektiğinde müdahale etmesine imkân tanılamar. Alarga arama, yangın tehlikesinin yoklama şeşna allıkınmasını kolaylaştırır.

Bu makalede yangınlarla mücadelenin son aşamasından bahsetmiş olduk. Okumaya devam buyurmak isteyenler sinein yangınlarla read here mücadelenin ilk basamağı Yangın Algılama Sistemleri ve ikinci basamağı Yangın Alarm Sistemleri makalelerini öneririm. İyi okumalar.

Belgelik Himaye Yangın Söndürme Sistemleri Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing seçkin, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo.

Islak kimyasallar; yangını soğutarak kontrol şeşna kırmızıır. Yağların üzerini sabunsu bir tabakayla kaplayarak evetğ ile ambiyans kontaksını keserler. Bu sabunsu tabaka, yanıcı buharları hapsederek yeni baştan tutuşmayı önler.

Bu tekniğe bir öbür berceste örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı sahaın zıtsından hakikat yangına dürüst kontrollü bir yangın kafalatılır.

Report this page